onsdag 29 maj 2013

"Den" fick följa med hem

Jag skrev igår om min enorma förväntan på dagen idag och om möbeln skulle följa med hem eller inte. "Den" fick följa med hem!! Vilken lycka!


Och såhär ser den ut, det blev en gungstol. Under min uppväxt så har jag fina minnen av en precis likadan gungstol som tillhör min moster och innan har hennes gungstol varit min morfars. Den fick utstå många våldsamma gungningar och under den hade hon en lurvig orange ryamatta. Många roliga minnen. Jag hittade en likadan och köpte den.

tisdag 28 maj 2013

Förväntansfull

Jag måste bara säga och visa min stora glädje över att jag kanske ska införskaffa en ny möbel till lägenheten. ( Det riktigt bubblar över av förväntan.) I morgon ska jag åka och titta på den och kanske följer den med hem. Vad "den" är kommer att visa sig i ett framtida inlägg.



fredag 24 maj 2013

Danska plastburkar

Nu har det varit ont om fynd på sista tiden och även ont om tid för loppisbesök. Tiden har lagts på utbildning och träning men i torsdags var jag och en kompis ute på en fynd runda. Den här dagen regnade det så det var ett bra tillfälle att gå på loppisrunda. På första stället hittade vi inte så mycket som var intressant så vi gick tomhänta därifrån. Fynden fanns på den andra loppisen ( om man nu kan kalla det fynd?). Vi hittade tre burkar av Erik Kold, jag köpte två och min kompis en av dem. Jag betalade 15kr och 35kr för mina två. Jag har länge letat efter de burkarna men vill inte betala för mycket för dem och därför blev jag glad att hitta dem i ett bra skick och för mig ett rimligt pris.




De har fått en trevlig plats i köket tillsammans med glasburkarna och den lilla teak brickan.


Jag är väldigt förtjust i dessa glasburkar. De uttrycker en oemotståndlig söthet. 

söndag 5 maj 2013

Bra ha fynd och en vas av Mari Simmulson




Lördagens och helgens fynd gick under kategorin "saker som är bra att ha" men det smög sig även in några ljusstakar i glas( dock ska nämnas att de liknar festivo, men det är det inte utan antagligen någon kopia.) och en vas från upsala-ekeby. Min upsala-ekeby samling på byrån växer sakta framåt. 

fredag 3 maj 2013

Burk

Hittade en burk märkt Jie Gantofta idag för 15kr och av utseende att döma ser den ut som en burk designad av Anita Nylund. Jag har sett genom letande på nätet att det finns andra "kopior" eller vad man ska kalla dem  där ute. Min burk är av keramik och med engelsk text på dekoren. "Äkta" eller inte, jag är lite kär i min burk.