onsdag 31 juli 2013

"Kuben"

Min kompis gillar också second hand och igår var vi ute en snabbsväng i regnvädret. Jag hade inga förväntningar på att hitta något fynd och vi trängdes med alla andra människor som hade tänkt samma sak, att regnväder är bra loppisdagar. Jag brukar alltid spana in lamporna och den här gången stod en efterlängtad lampa där. Det var kuben av Hans Agne Jacobsson. Jag har letat efter en sådan lampa länge, jag gillar formen på den. ( kan tillägga att mormor hade en golvmodell som var röd.)



 Älskar min nya lampa. 

Tänkte även ge er ett mattips på vegetarisk pizza som verkligen är supergod!


Pizzadegen kan man köpa eller göra själv ( föredra att man gör degen själv). Tomatsåsen består av en burk krossade tomater, oregano och fyra vitlöksklyftor (hackade, eller pressade) låt såsen puttra ihop en stund på spisen. Fyllningen är aubergine, rödlök och lite riven ost. ( plus den egengjorda tomatsåsen) Grädda sedan pizzan och när den är klar toppa med bladspenat och fetaost.  


onsdag 24 juli 2013

I skogen

Älskar att promenera och jogga i skogen, den ger kroppen ro och lugn. Ett bra sätt att skingra tankar och få ny energi på helt enkelt. Nu börjar tiden för svamp och bär plockning. Igår var vi ute en snabb sväng för att plocka bär till kvällsfikat.





Framöver ska jag göra blåbärssylt och eventuellt krusbärssylt, så det får bli en heldag i skogen. Måste även tillägga att det har varit ont om loppisbesök på sista tiden och därmed fynd.

måndag 15 juli 2013

Happy Måndag!

Helgen har varit händelserik med både loppis och festivalbesök samt träff med roliga människor. I lördags hade sambon och jag bestämt att vi skulle åka på bakluckeloppis för första gången i våra liv och så blev det. Tyvärr blev det inte några köp men vi rullade vidare mot en loppis och antikaffär i närheten med mycket brett utbud, dock lite dyrt för plånboken så det blev inga inköp där heller. Vi hade iallafall en trevlig lördag.


Söndagen spenderades i skogen för smultronplockning och det följde även med ett och annat myggbett hem, usch!

Nu idag måndag har jag äntligen köpt min efterlängtade väska, känner för att köra glädje dans hela tiden. Jag har sparat småmynt ett bra tag för att kunna köpa den. ( tycker den är för dyr att bara köpa sådär, mycket bättre att spara till den.) Den kommer att få följa med på många små och stora äventyr. 


torsdag 4 juli 2013

Litografi och Wilhelm Kåge skål

Igår var jag och sambon på en liten endags roadtrip med shopping, museumbesök och turistande. Vi stannade såklart in på några Second Hand affärer. Det blev Erikshjälpen, röda korset och myrorna. Måste säga att myrorna har lustiga priser och ganska dyrt. Det inhandlades iallafall saker.


Denna litografi inhandlades på myrorna och var ett gemensamt köp. Den hänger nu i hallen.



Jag köpte även en skål från Gustavsberg av Wilhelm Kåge, jag har två från samma serie sen innan. Den inhandlades på Erikshjälpen. 


måndag 1 juli 2013

Lördagens fynd

Idag blir det ett inlägg om lördagens tur och hela familjen var ute på fyndjakt denna dag (dock i olika syften). Det inhandlades saker, mest leksaker men jag har inte tagit kort på det. Mina fynd blev följande: en liten svart plånbok, en orange te/kaffesil från 70-talet och en stor bonad som är signerad Kalle Berglund -71. Hela kalaset gick på 66kr.




Nu är den gamla tavlan flyttad till vardagsrummet och bonaden platsade utmärkt i köket. Har inga bilder på mina andra fynd men de har fått en plats i hemmet ändå. Måste även avslöja en tanke som jag har haft länge och jag funderar på att börja sticka och virka. Mormor lärde mig det när jag var liten och nu kanske det är dags att återuppliva de kunskaperna.