fredag 29 november 2013

Blandat med fynd


Äntligen får man ta fram sina retro elljusstakar för att få lite ljus i december mörkret. Det började med att hjälpa mamma ta fram sina och hennes är så fina. Hon har tre stycken två Luma och en annan, dock lika fin. Förra året köpte jag min första det är den som nu står placerad i mitt kök, som ni kan se på bilden här under. Detta år har jag varit på jakt efter en till vardagsrummet, tänk vad glad jag blev när jag hittade en förra helgen.


Den nya ljusstaken har fått en fin plats i vardagsrumsfönstret tillsammans med katten.



Jag har även gjort lite textilfynd i form av några juldukar men det får bli i ett annat inlägg. Jag måste erkänna att jag inte är så förtjust i att köpa textil på loppis om det inte är i ett superbra skick och nästan oanvänt, kläder köper jag aldrig. ( Jag har väldigt svårt för detta.) För ett tag sedan gjorde jag dock mitt första påslakan köp från loppis nånsin och jag kunde helt enkelt inte låta bli för de var så fina! Nu är de nytvättade och åter fräscha och sängen blev sådär härligt retro. Det kanske blir något mer påslakan köp i framtiden, vem vet.





söndag 24 november 2013

Bitossi och Erik Kold plast



Här visar jag upp förra helgens fynd. En blomkruka som jag tror är en Bitossi rimini blue, den är iallafall märkt "Italy" och sedan med ett nummer. Hur som helst är den superfin, jag är lite svag för turkosa saker. Den kostade 50kr. Det andra fyndet är något som jag tycker är en jättebra "bra ha sak". Det är en sockerströare från danska Erik Kold, jag fyndade den bruna för 15kr och hade den gula sedan innan.



lördag 9 november 2013

Allt smakar bättre på retroporslin




Det är extra roligt att använda sitt retroporslin, det blir så mycket roligare att äta när tallrikarna har mönster och framhäver maten på ett kul sätt. I love it!